Lezers lesboek BW

Een musthave voor elke Bewindvoerder

15 september 2012 | Door: Yarends | 20-29 jaar | Spijkenisse

In dit boek kan je alles vinden over bewindvoering en het is allemaal erg makkelijk geschreven. Er staan heel adviezen in dit boek waarmee je als bewindvoerder erg ver kan komen. Ook staan er wat uitspraken en juridische tips in.

Pluspunten: Heldere boodschap, Volledig, Praktisch toepasbaar

Geachte heer van Duin, Uw boek “bewindvoering beschermingsbewind” heb ik met belangstelling gelezen. Het is een erg goed boek. Mijn complimenten. Op dit gebied is er vrijwel niets voorhanden en goed dat u dit gedaan hebt. Het is een goede hulp voor vele bewindvoerders. Knap stukje werk. Voor de goede orde: Ik ben geen bewindvoerder beschermingsbewind of WSNP. Mijn vakgebied is executele en erfrechtelijk bewind.

mr Cees H Krijger Krijger Bewindvoering & Juridisch advies

Geachte heer Van Duin,

Op dit moment lees ik uw boek ‘ bewindvoering, beschermingsbewind’. Als budgetconsulent/bewindvoerder weet ik al veel merk ik, maar ik leer ook nog veel bij door uw boek. Ik zou graag uw advies willen vragen: Ik heb nog geen opleiding bewindvoering gevolgd en omdat ik graag wil voldoen aan de strengere eisen die aan bewindvoerders worden gesteld zoek ik een opleiding die volstaat. Heeft u een tip voor me?

Mooi dit boek. Dit is wat dit stukje van de financiĆ«le zorgverlening nodig had, een handboek voor bewindvoerders. Dit zal inderdaad helpen paal en perk te stellen aan die te dure cursussen, die zeker als je al schuldhulpverlener of budgetcoach bent behoorlijk overbodig zijn. Maar ook met dit boek is er nog wel cursus nodig. Een boek is prachtig, maar een professie uitoefenen vraagt meer, bijvoorbeeld effectief communiceren met diverse partijen om maar iets te noemen. En als boeken volstonden voor een professie dan zouden mbo’s, hbo’s en universiteiten ook afgeschaft kunnen worden, toch?

Uitgaande van dit principe zullen wij ons zeker buigen dit boek op te nemen als aanbeveling voor een goede opleiding.

Dank.

Met vriendelijke groeten

Emile den Os

Geachte heer van Duin,

Sinds kort ben ik bezig om uw boek, bewindvoering beschermingsbewind, te lezen en te begrijpen, ik ben nu op blz. 10 t/m 13 een stuk jurisprudentie tegen gekomen zonder bronvermelding. Is het mogelijk dat u deze alsnog kunt vermelden of een LJN verwijzing kunt geven zodat deze gehele casus in de juiste context kan worden gelezen.

Met vriendelijke groet,

Hans Opgenhaffen.

Het boek staat vol met informatie voor de bewindvoerder beschermingsbewind en is een must have voor de bewindvoerder op HBO niveu. Dat er typefouten in staan en de typologie

beter kan mag zo zijn, maar inhoudelijk klopt het. De jurisprudentie leert dat men van alles kan verwachten in de wereld van het beschermingsbewind. Dat komt overeen met de werkelijkheid die soms erger is dan de gegeven voorbeelden. Het is geen boek voor leken, zoals de boeken van bijv. Uitg. De Consumentenbond. Echter, het is aan te raden voor alle bewindvoerders, ook in familieverband, het boek eens te lezen. Men voorkomt met

de opgedane kennis veel problemen of ergernis. Bewindvoering is nl.een vak en het gaat over mensen en instanties. Dat vraagt om inzicht, kennis en sociale vaardigheden. Goed dat de auteur de moeite heeft genomen om die ervaring en kennis te delen. Knap stukje werk,want de verdiensten aan zo’n boek zijn minimaal en het kost erg veel tijd.mr Cees H Krijger Krijger Bewindvoering & Juridisch advies