BASISKENNIS BOEKHOUDEN

Dit diploma is een vast onderdeel van het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden. Starten met de opleiding STIBEX Basiskennis Boekhouden is dé manier om te leren boekhouden. Vaardigheden die je een goed vooruitzicht bieden, want je kunt er in de boekhoudpraktijk direct mee aan de slag. Hoe eerder je het diploma op zak hebt hoe beter, want werkgevers in deze branche zoeken actief naar personeel!

Tijdens de opleiding STIBEX Basiskennis Boekhouden verwerf je in korte tijd inzicht in de verschillende boekhoudkundige technieken. Na afloop bezit je alle elementaire kennis omtrent boekhouden en ben je in staat om zelfstandig een eenvoudige administratie te voeren.

Voor wie?

Voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in een financieel-administratief beroep. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

Wat wordt geëxamineerd?

Voor het examen worden de boekingsgang, het journaliseren en het invoeren van financiële gegevens als bekend verondersteld. De gedetailleerde inhoud van het examen STIBEX Basiskennis Boekhouden tref je aan in de eind- en toetstermen en staat schematisch weergegeven in de toetsmatrijs.